Ana Azahra Jamaluddin
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Footprints here!

Asma' Ul Husna

 photo asma.gif
Tagboard


Put your right link.
No Harsh words allowed here.
URL blog is compulsory not email.
No adverts here.


Followers

Kembali tenang, alhamdulillah~



Bismillah- *sambil tersenyum*. Ape khabar sahabat2? Iman kalian? Hati kalian? Harapnya iman meningkat seiring dengan umur kita. Amiin. Walaupun iman kita boleh naik dan turun, tapi seeloknya pastikan ia tidak akan menurun. Na'uzubillah. Jadikan Quran dan Sunnah sebagai pegangan hidup, insyaAllah tidak akan terpesong *senyum hambar*. Ramai sahabat2 *padahal 2 orang je* yang tanya dan risau kenapa aza tiba2 deactive laman social aza a.k.a medan da'wah aza iaitu Facebook. Asiff sayanggg. Bukan sengaja aza lakukan itu. Tapi aza perlukan sedikit masa dan ruang untuk tenangkan hati dan jiwa aza yang sedang di 'uji' ini *menitis airmata*. Alhamdulillah. Hari nie aza dapat berhubung dengan sahabat rapat aza sewaktu d CFS dulu dan bakal menjadi sahabat kesayangan aza jua d Gombak kelak *insyaAllah*. Sahabat aza nie sebenarnya memang susah dan sukar sikit untuk berhubung dengan dia bila time2 cuti sem mcm sekarang nie. Maklumlah, bila kita dah jumpa keluarga tercinta, sahabat2 nie dilupakanlah sekejap. Tapi tak pe. Aza faham sangat2 dengan sahabat aza sorang nie. Ape2 pun, dia tak pernah lupakan kawan2 dia *sayang Lah ketat2* Dia tempat aza mengadu masalah. Apa jua masalah yang aza hadapi, dialah tempat aza mencurah. Kalau aza nerves untuk exam pun *dia lagi neves orangnya*, dialah yang menenangkan aza. Syukran sahabat sayang. Hari nie aza dapat mesej dengan dia beberapa keping untuk meluahkan beberapa masalah yang aza hadapi. Alhamdulillah *lega dan tenang* sikit lepas cerita semua pada dia. Walaupun dia tak banyak bagi nasihat, tapi kata2 yang dia berikan ringkas dan padat *makan dalam la kira*. Di samping tu jugak, aza tenangkan diri aza dengan muhasabah, baca Quran. Yes! Quran adalah tempat yang aza selalu luahkan segalanya selepas sahabat dan keluarga. Sebab Quran ada 'power' yang tersendiri untuk mengubat duka lara hati aza. Itulah keajaiban mukjizat Allah ini *tak caye? Try sekali* Selain tu jugak, aza dengar zikir2 munajat untuk kuatkan rohani aza. Syukur. Hati aza sudah kembali tenang. Dan insyaAllah esok aza akan active kembali berda'wah d Facebook. Syukran alaik buat sahabat2 yang mendoakan aza. Mudahan ujian seperti ini tidak akan berulang kembali dalam hidup aza. Aza boleh adapt dan terima apa pun ujian. Sebab kita sebagai hamba memang selayaknya untuk diuji. Tapi aza akan menjadi teramat lemah bila ujian itu melibatkan hati dan perasaan. Sangat sukar rasanya. Allahu. :'( Sekali lagi, syukran kepada semua yang telah mendoakan kesejahteraan aza. Semoga Allah membalas jasa baik kalian. Kalian semua sentiasa dalam doa' aza. Syukran!


0 Comment(s)