Ana Azahra Jamaluddin
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Footprints here!

Asma' Ul Husna

 photo asma.gif
Tagboard


Put your right link.
No Harsh words allowed here.
URL blog is compulsory not email.
No adverts here.


Followers

It's starting here!


Bismillah- fuhh,fuhh *tiup habuk yang dah bersarang*. Memang lama rasanya aza tak update blog kan? Niat hari tu sebelum daftar masuk u, nak la update. Tapi tak terbuat. Maklumlah, bz nak prepare barang2 kan *sengih*. Okey lah. Aza nak kongsi sikit saat2 bahagia aza as a degree student in IIUM. Alhamdulillah wa syukurillah 1 weeks ago aza official as degree student in IIUM. Lepas melalui Taaruf Week selama 4 hari dan melaksanakan Bai'ah di hadapan Rector IIUM, aza dan sahabat2 seperjuangan telah selamat 'diiktiraf' sebagai pelajar di IIUM. Satu kenangan yang tak akan dapat kami lupakan. Impian yang telah lama kami idamkan. Akhirnya tercapai jua dengan izin ALLAH *muka excited gilerrr* 4 years to go. Aza serahkan segalanya kepada ALLAH. DIA yang Maha Mengetahui segalanya. Tugas aza cuma berusaha dengan kuasa tenaga yang ada untuk menamatkan pengajian. InsyaAllah. Bukan mudah untuk sampai ke tahap ini. Bermacam2 dugaan yang aza lalui. Tawa, tangis, pahit, manis. Semuanya aza rasa selama 2 tahun di CFS. Dan alhamdulillah, ALLAH balas ia dengan satu 'anugerah' yang sangat bernilai. Bukan hanya dapat membuatkan diri aza sendiri tersenyum gembira, tapi yang penting keluarga, abah,ummi juga turut merasa kegembiraan itu. Syukur.

Tapi dalam gembira, ada juga sedih. Sedih sebab akan berpisah dari keluarga tercinta, dan satu2nya adik pempuan aza. Kesian dia. Duk sorang2 kat rumah tanpa peneman kakak dan abangnya *muka sedih*. Ye la kan. 3 bulan cuti. Kongsi tawa, tangis, gaduh2 manja dengan dia kat rumah. Akhirnya terpaksa berpisah juga atas sebab untuk menuntut ilmu ALLAH. Inilah namanya pergorbanan. Sabarkan jiwa *kata2 tak nak bagi menangis* Masih panjang perjalanan aza. Mohon doa dari sahabat2 semoga dipermudahkan segalanya. IIUM is the best place and the Gate of Garden Knowledge and Virtue. Selamat datang SITI FATIMA AZAHRA JAMALUDDIN ke INTERNATIONAL ISLAMIC UNIVERSITY MALAYSIA! *ucapan tahniah bt diri sendiri*. LOVE IIUM FOREVER! *muah*


0 Comment(s)