Ana Azahra Jamaluddin
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Footprints here!

Asma' Ul Husna

 photo asma.gif
Tagboard


Put your right link.
No Harsh words allowed here.
URL blog is compulsory not email.
No adverts here.


Followers

Bahagia



Bismillah, alhamdulillah. Masih diberi kesempatan untuk meneruskan hidup di muka bumi Allah yang indah ini, dan masih diberi kelapangan waktu cuti pertengahan semester yang berbaki lagi 3 hari untuk dihabiskan bersama keluarga tersayang. Sedih? Sangat sedih sebab terpaksa berpisah lagi dari keluarga tercinta demi mengejar cita-cita. "Takpe Aza. Bulan 6 cuti semester panjang. Sabar ye duhai hati" *menangis*. Tiada nikmat yang lebih indah selain nikmat dapat bersama keluarga. Bahagia yang amat!

Seperti biasa. Cerita 'kami'. Tak banyak yang dapat saya kongsikan kerana saya dan dia jarang berhubung. Sepanjang cuti pertengahan semester ini, hanya 1 kali kami berhubung. Itu pun atas sebab yang tertentu dan perbualan kami tidak panjang. Hanya beberapa 'conversation' saja. Alhamdulillah, walaupun singkat cuma masa kami 'berbual', itu sudah lebih dari cukup buat diri. Hanya seringkas itu, sudah membuat bibirku mengukir senyuman dengan segala gurau sendanya. Actually, not gurau senda, tp lebih kurang macam 'Bang bang Boom' kot. Dan yang terkena itu selalu saya je. Setiap kali kami berhubung, kalau tak terkena balik dengan gurauan dan ayat2 dia tu memang tak sah laa. Kelakar. Dia memang seorang yang kelakar walaupun kadang rasa 'annoyed' tapi seronok dan bahagia. Dengan cara 'annoying' dia tu buatkan saya tersenyum, lupa semua masalah. Terima kasih 'awak'. You make my day!

Almost 1 year. 6/5/2014-6/5/2015. Dalam tempoh itu, seolah saya rasa sudah cukup kenal siapa dia. Perangainya, sikapnya, tingkah lakunya, dan semuanya lahh! Seronok! Banyak yang saya belajar dari dirinya. Belajar untuk terus kuat dan tabah dengan ujian yang datang.

Ha, lupa. Lagi beberapa hari ulangtahun kelahirannya akan tiba. Yeay! Plan nak buat surprise, but tak tahu nak bagi ape. Any idea? Tak reti sikit bab nak belikan hadiah untuk lelaki nie. Baju? Tak tahu size pulak. Kopiah? Pun tak tahu sizenya berapa. Quran? Tasbih? Jam? Emm. Maybe that's among the 'hadiah' untuk dia kot. Okeh. Nanti kita update lagi ye. Tunguuuu. *senyummm*


0 Comment(s)