Ana Azahra Jamaluddin
BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM

Footprints here!

Asma' Ul Husna

 photo asma.gif
Tagboard


Put your right link.
No Harsh words allowed here.
URL blog is compulsory not email.
No adverts here.


Followers

Besday Girl and Besday Boy



Bismillah, alhamdulillah. Tepat jam 12 am semalam, 'dia' sudah genap 2+ tahun. Sanah helwah, happy birthday, selamat ulang tahun awak. Moga bahagia selalu, moga sentiasa kuat dan tersenyum, moga diberkati usia, moga menjadi pemuda soleh impian ummah, moga berjaya dunia akhirat.

So, nak dijadikan cerita. Semalam 5 April actually hari lahir sahabat baik saya, dan hari ini 6 April hari lahir si dia. Jadi, semalam plan buat surprise untuk mereka berdua serentak. Sebab kebetulan birthday diaorg dekat2 je kan. Tengah hari semalam keluar dengan kawan ke Giant untuk beli kek sahaja sebenarnya. Sebab nak jimat. GST kan~~~~. Tapi tak sangka pulak, kawan nak beli macam2. Biasa la kan. Bila perempuan dah keluar berbelanja, semua benda nak beli. Macam2 la beli. KFC, kek, roti. KFC kami beli yang bucket. Tudiaaa. Harga dia boleh buat makan seminggu tuh. Fuhhh. emmm. Saya cakap dekat kawan, 'besar pengorbanan kita'. Ngehngehngeh~~~. Lepas tu plan nak ajak ramai kawan2 sebab boleh share duit sama2 kan. Dapat jimat sikit. Lepas tu last minit ramai kawan tak boleh datang sebab ada hal. So, hanya 3 orang sahaja yang dapat hadir untuk celebration. Takpela kan. Nak buat macam mana. Solutionnya, duit itu kami hanya sedekahkan buat sahabat2. Halalkan semuanya. Demi sahabat.

Kalau ikut plan, nak buat lepas isyak. Tapi sebab besday girl baru balik dari Kelantan atas urusan kerja assignmentnya, kami tangguh hingga ke jam 11 malam. Memang terpaksa buat jugak walau lewat malam sebab dah tak ada tarikh lain lagi yang sesuai. Lepas nie semua akan sibuk dengan exam dan assignment. Sebab tu tak nak ganggu masa mereka semua. Nak tak nak, kena jugak buat semalam.

Tepat jam 11.30 macam tu, saya dan sahabat celebrate birthday mereka berdua serentak. Actually tak jadi surprise sangat pun. Sebab diaorg memang dah dapat agak surprise tu ape. Hmmmh! Failed! Sebab planning last minit. Next time kena plan betul2 supaya jadi surprise yang betul2 surprise la eh. :D

Alhamdulillah, majlis celebration semua berjalan lancar walaupun tak ramai sahabat2 yang dapat hadir. Syukur dan tahniah utk Lah dan Luqman! Cukup umur dah depa. Kita lambat lagi. Eh?? Hahahaha

To Ramlah, happy birhday. Moga bahagia selalu, moga sentiasa dalam rahmatNya, moga berjaya dunia akhirat dan moga persahabatan kita kekal hingga ke syurgaNya.

To 'awak', happy birthday! Moga sentiasa dalam rahmatNya and thank you for everything. First time celebrate lepas kita kenal kan. Moga ia menjadi a good memories for you later on. Moga segala impian dan harapan kita menjadi kenyataan. I'm waiting and just take your time. Remember that, I choose you because of Allah. Sorry, curi gambar. :')


0 Comment(s)